preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

O školi

Osnovna škola Čavle nalazi se na području Općine Čavle koja predstavlja središte živopisnog grobničkog kraja bogate kulturno – povijesne baštine.

Općina Čavle ima oko 7 200 stanovnika. 

Centar Općine Čavle je mjesto Čavle gdje je locirana i matična školska zgrada. U sastavu Osnovne škole Čavle je i Područna škola Grobnik, na adresi Grobnik 1.

 

PROSTORNI UVJETI

  • Unutrašnji školski prostor

Matična škola

Zgrada Osnovne škole Čavle sagrađena je 1965.godine i dograđena 1984. godine. Obuhvaća 3147 m2 unutarnjeg prostora i 2310 m2 uređenog dvorišta, odnosno sportskog igrališta.

Škola raspolaže sa 12 klasičnih učionica, 3 specijalizirane učionice (kemija/fizika; informatika/tehnička kultura; informatika), dvoranom za tjelesno - zdravstvenu kulturu, knjižnicom, etno učionicom te kabinetima. 

Područna škola Grobnik

Školska zgrada u Gradu Grobniku izgrađena je 1847. godine, djelomično renovirana 1990., a u potpunosti adaptirana 2013. godine. U prizemlju zgrade nalazi se Područna jedinica DV Čavlić, a na katu PŠ Grobnik. Za dva kombinirana razredna odjela koriste se dvije klasične učionice, sanitarni čvor i mala zbornica, ukupne korisne površine od 320 m2 unutarnjeg prostora  i oko 1000 m2 školskog dvorišta. 

U rujnu 2012. godine započela je adaptacija zgrade PŠ Grobnik sredstvima osiguranim od strane osnivača, Primorsko-goranske županije, i JLS,  Općine Čavle. U vrijeme trajanja radova, za učenike PŠ Grobnik, nastava  se je odvijala u obnovljenoj zgradi Čitaonice u Gradu Grobniku u neposrednoj blizini škole.

 

  • Školski okoliš

Unatoč velikoj kvadraturi raspoloživih površina, nedostaju uređeni sportski tereni i igralište. Postojeće vanjsko igralište je nedostatno i samo dijelom uređeno. 

Nastavak uređenja okoliša obavit će se u suradnji s osnivačem i Općinom Čavle koja je financirala izradu dokumentacije s planom uređenja svake pojedinačne parcele i njene namjene za određenu aktivnost te uređenje sportskih terena namjenjenih grupnim sportovima.

Uz pomoć roditelja i Općine Čavle, u školskoj godini 2009./2010., započeli smo s realizacijom jednog od ciljeva Školskog razvojnog plana: formiranje eko učionice u čijem je sastavu Mediteranski vrt i kutak s ljekovitim biljem grobničkog kraja.

U školskoj godini 2011./2012. nastavilo se sa radovima u Mediteranskom vrtu, uređivao se okoliš škole, a na školskom igralištu "Jama" postavljeni su novi koševi za košarku.  

U školskoj godini  2012./2013. i  2013./2014. nastavilo se je sa uređenjem i oplemenjivanjem ovih prostora.

 

  •  Polaganje kamena temeljca

Polaganjem temeljnog kamena, u ponedjeljak, 3. srpnja, započela je realizacija dogradnje novog krila Matične zgrade Osnovne škole Čavle čime će škola dobiti osam novih učionica, pripadajuće sanitarne čvorove i kabinete za učitelje te sigurnosno stubište i dizalo za osobe smanjene pokretljivosti. Predviđeno je i uređenje okoliša, kolno - pješačkih i hortikulturalnih površina. Ovaj projekt ravnopravno financiraju Osnivač Škole, Primorsko - goranska županija i Općina Čavle.

„… Naša će utvrda igre, prijateljstva i znanja biti još veća i ljepša, primjerenija potrebama i željama učenika. Povećanje prostornih kapaciteta škole riješit će problematiku nedostatka prostora za izvođenje raznih aktivnosti i dodatnih oblika odgojno -obrazovnog rada s učenicima  te će omogućiti većini razrednih odjela Matične škole jednosmjenski rad što će biti dodatna motivacija za učenje i rad, ali i značajan doprinos kvalitetnijoj organizaciji slobodnog vremena učenika i vremena koje provode sa svojim obiteljima…“

Ravnateljica Tanja Stanković

              Svečanom polaganju kamena temeljca nazočili su zamjenica župana Marina Medarić, načelnica Općine Čavle, Ivana Cvitan Polić, predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Pavo Šašlina,  pročelnik Ureda županije Goran Petrc, pročelnica županijskog upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, predstavnici tvrtki izvođača radova, projektanata i nadzora, predstavnici medija, učenici, djelatnici, roditelji…

 

Govor načelnice Općine Čavle            Govor zamjenice župana

             Nakon izvrsnog nastupa Antonele Doko i Matea Žmaka, voditelji programa, Anja Juretić, 5.a i Bruno Baćac, 5.b, odradili su svoj dio zadatka vrlo profesionalno, a svojim su nastupom oduševili Dora Čargonja, 2.c, Tonka Marušić, 3.c te školska klapa s Leonardom Bernobić i Ivanom Njegovanom, 7.a razred na čelu.

voditelji Anja i Bruno nastup Dore Čargonja

 

        Antonela Doko             nastup Tonke Marušić       nastup Ivana i Leonarde

             Vremensku kapsulu s porukama i radovima svih razrednih odjela položili su učenici 4.a razreda, Nina Tus i Valerio Burić, a prve lopate betona za temelje novog krila škole bacile su zamjenica župana Marina Medarić i načelnica Općine Čavle, Ivana Cvitan Polić.

 
Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 211863
Ovaj mjesec: 2564
Ovaj tjedan: 710
Danas: 51

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju