preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 

OŠ ČAVLE, 27.3.2014.: ZAVRŠNA SVEČANOST PROJEKTA VRTIM ZDRAVI FILM

          U četvrtak, 27. ožujka, u OŠ Čavle je održana završna svečanost ovogodišnjeg projekta VrtimZdraviFilm koji provodi Hrvatski školski športski savez u suradnji sa tvrtkom Nestlé Adriatic, a uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Agencije za odgoj i obrazovanje. Projekt je namijenjen učenicima sedmih razreda, a sastoji se od edukacije, natjecanja i evaluacije.

          Uz ovaj projekt, u OŠ Čavle se provodi niz preventivnih programa – Trening životnih vještina, Zdrav za pet, Zajedno više možemo, Teen Cap, Shema školskog voća…, a sve s ciljem razvijanja pozitivnih stavova prema zdravlju i zdravim navikama života.

          Voditelji programa, Ana Rubčić i Jakov Hladika, učenici 7.a razreda, istaknuli su potrebu za provedbom ovakvih i sličnih projkata:

Zdrave navike stječemo sada, zahvaljujući svakodnevnim ponavljanjem onoga što je dobro i izbjegavanjem loših navika. Unatoč brojnim sportskim uspjesima, osvojenim peharima i medaljama koje krase našu školu te provedbom mnogobrojnih aktivnosti usmjerenih na razvijanje zdravih navika života, sudjelujući u ovom projektu shvatili smo da još mnogo toga moramo naučiti kada je riječ o pravilnoj prehrani, planiranju prehrane i zdravim prehrambenim navikama.

U ime Hrvatskog školskog športskog saveza, učenicima se je obratio Josip Košutić, a ispred tvrtke Nestlé Adriatic Irena Kurtanjek. Mirja Jošić, nutricionistkinju iz tvrtke Vitaminoteka , održala je prigodno predavanje i još jednom podsjetila učenike na  povezanost zdravlja i prehrane te skrenula pažnju na loše prehrambene navike i njihove posljedice za naše zdravlje. Učenicima se je obratila i Ana Znaor, vrlo uspješna sportašica u čak dvije sportske discipline, kickboxingu i taekwondou, te s učenicima podijelila svoja iskustva o prehrani i prednostima bavljenja sportom.            

Svojim gostima učenici su se predstavili prigodnim programom u kojem je sudjelovao školski zbor, učenici 5.a i b razreda s igrokazom Muke zbog jabuke te Petra Mavrinac, učenica 4.a razreda s recitalom Velika sam. Spretnost i brzinu učenici su pokazali na poligonu u školskoj sportskoj dvorani, a gostima je prezentiran i Zeleni stol eko udruge Vidov san. Uz učenike, u provedbi projekta i ralizaciji završnog programa sudjelovale su i učiteljice Marijana Maričić, Marta Zoretić, Dijana Malinić, Jasna Juretić i Neda Kanjer, vanjska suradnica, voditeljica udruge Vidov san, Marija Vičević te učiteljica TZK-e, Bojana Kukec kao voditeljica.

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 222674
Ovaj mjesec: 3372
Ovaj tjedan: 528
Danas: 62

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju